Cosmident Kaatsheuvel | Ervaren in gebitsprotheses
Uw tandarts in Kaatsheuvel
Cosmident

Kunstgebit

Is uw gebit in een slechte toestand en overweegt u een kunstgebit? Bespreek dit eens met onze vakkundige tandartsen. Want een kunstgebit is niet niets. Door samen met een professional van Cosmident te praten, bent u snel op de hoogte van de voor- en nadelen. Zo heeft u bijvoorbeeld minder moeite met eten en ziet uw gebit er weer volledig uit, maar een kunstgebit is wel altijd even wennen. Met persoonlijke aandacht proberen we u zich op uw gemak te laten voelen in onze praktijk. Zo zijn we een vertrouwd gezicht in omgeving Kaatsheuvel.

 Schrijf u in bij Cosmident

Wanneer kiezen voor een kunstgebit?

Een kunstgebit is een hulpmiddel waarmee u uw eigen gebit vervangt. Dat betekent dat een kunstgebit alleen een oplossing is, als een groot deel van uw gebit in slechte toestand is. Bij het inmeten van een kunstgebit zullen we namelijk alle eigen tanden en kiezen verwijderen. Met de vakkennis van onze mondprofessionals en met onze geavanceerde apparatuur zorgen we dat uw gebit snel goed zit en u snel went aan uw nieuwe gebit.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het startpunt is heel belangrijk: samen met de tandarts besluit u dat u een kunstgebit wilt. Dat betekent dat uw eigen gebit in een slechte conditie is en dat al uw eigen tanden verwijderd worden. Dat is een hele stap en daarom gaan we een goed gesprek met u aan. Zodra u zeker weet dat u een kunstgebit wilt, gaan we aan de slag met het inmeten van een kunstgebit. Met onze in-house technieken kunnen we een nauwkeurige afdruk maken van uw mond. Aan de hand van deze afdruk gaan we aan de slag met een ‘pasprothese’. Deze prothese kunnen we nog aanpassen aan uw wensen. U zult dit proef kunstgebit enkele dagen dragen om te kijken wat u hiervan vindt. Vervolgens zullen we het kunstgebit verder op maat maken. Bent u tevreden? Dan zetten we de pasprothese om in een perfect afgewerkt kunstgebit.

Wennen aan een kunstgebit

Vrijwel iedereen moet wennen aan een kunstgebit. Het voelt namelijk anders dan uw eigen gebit. Daarom is het belangrijk dat we in het begin persoonlijk contact houden. U zult merken dat uw gezicht wat voller oogt. Ook komt het voor dat mensen moeite hebben om sommige klanken uit te spreken, zoals de s-klank. Ervaring leert dat dit snel went. Een kunstgebit kent namelijk ook veel voordelen. Belangrijk is dat u uw kunstgebit goed reinigt, bijvoorbeeld met een protheseborstel. Hiervoor zullen we u tips meegeven nadat u uw pasprothese mee naar huis krijgt. Ervaart u toch veel pijn? Neem dan contact met ons op.

Waarom Cosmident Kaatsheuvel?

  • Vakkundig team aan mondzorgprofessionals
  • Kleinere praktijk met veel persoonlijke aandacht
  • Mogelijkheden voor spoedbehandelingen

tandarts-waalwijk

Inschrijven Cosmident Kaatsheuvel

Wilt u dit traject aangaan bij Cosmident Kaatsheuvel? Dan heten we u van harte welkom. U kunt zich eenvoudig aanmelden via digitale inschrijfformulier. Stapt u over? Dan vragen we u om uw vorige tandartsenpraktijk een bericht te sturen over uw overstap. Vervolgens zullen wij uw zorgverzekeraar inlichten en u in ons klantenbestand zetten. Belt u toch liever over deze overstap? Dan kunt u contact opnemen via 0416-274894.

Schrijf u in bij Cosmident